Sozavo- minister en staf doen dependance Huber stichting aan

Sozavo- minister en staf doen dependance Huber stichting aan

26-01-2021
Ramsaran werd onder andere bijgestaan door de onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijk Werk (KMW), Felicia Redjosentiko en minister Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, alwaar zij eerst de stichting te Paramaribo aandeden. Daarna met het Sozavo-team naar het dependance op Tamanredjo.
De bouw van het dependance begon vorig jaar augustus en bevindt zich nog in de startfase. De minister gaf aan zich te buigen over de mogelijkheden om verlichting te brengen voor de stichting. Volgens de bewindsman hoeft er niet alleen sprake te zijn van financiƫle hulp, maar het ministerie kan ook inkomen met menskracht.
Ramsaran heeft reeds een aantal stichtingen en instanties aangedaan. Hij zei dat er niet alleen gekeken wordt naar de opvang van mensen in nood, maar biedt ook begeleiding om zelfvoorzienend te worden.
Salima Jahangier, directeur van de Huber Stichting, was erg ingenomen met het bezoek van de minister, want zo krijgt hij een beter beeld van de ontwikkelingen. Ze vertelde hoe belangrijk het was om dit dependance uit te breiden. "Het was een kleine ruimte waar acht jong volwassenen met een meervoudige beperking woonden." Dit werd steeds moeilijker toen meer personen zich aansloten. Het ligt in de bedoeling dat dit dependance ook rolstoelvriendelijk wordt gemaakt en meer kinderen kan opvangen. Ook wil zij dezelfde voorzieningen als van Huber stichting te Paramaribo, te noemen een rolstoelbank en een fietsenpark. Daarnaast wil de stichting ook dagverblijf bieden voor de doelgroep in die buurt.
Volgens Jahangier zou het ministerie vooral kunnen inkomen met menskracht, omdat deze doelgroep veel aandacht nodig heeft.
De stichting is deels afhankelijk van donaties en schenkingen, maar hieruit kunnen de personeelskosten moeilijk gedekt worden. Daarnaast ontvangt zij subsidie en uitgeleend menskracht van Sozavo. Echter is dit niet voldoende.Het dependance vangt kinderen en jonge volwassen op met een meervoudige beperking, die verstoten of verwaarloosd zijn. Er is meestal wel familie contact.