Minister Ramsaran zet moeder van drieling in de bloemetjes

Minister Ramsaran zet moeder van drieling in de bloemetjes

26-02-2021

De drieling is op 2 november 2020 geboren in het Diakonessenhuis en worden in maart dus vier maandjes oud. Het is gebruikelijk op het ministerie dat drielingen en hun ouders in de bloemetjes worden gezet. De minister overhandigde een geldsbedrag en babypakketten voor elk kind aan moeder Barron. Hij feliciteerde de moeder die alleen met haar zoon woont. “We zijn mevrouw Barron niet vergeten. Een drieling is heel heel uniek”, zegt de bewindsman.

Volgens Ramasaran valt dit deel ook binnen SOZAVO armoedebestrijdingsplan, waarbij alleenstaande moeders onderstuning krijgen bij zulke unieke gelegenheden. Moeder Barron is uitgenodigd om zich te komen registreren, het ministerie zal dan verder nagaan op welke wijze ondersteuning geboden kan worden. Ramsaran is bewust van het beleid dat gevoerd moet worden, gelet op de situatie waarin het land zich bevindt. Hij geeft aan dat “Het ministerie erg creatief tewerk moet gaan met de weinige middelen die zij heeft, om het volk toch tegemoet te kunnen komen”.

Moeder Barron is heel blij met het bezoek van de minister. Ze gaf aan dat zij in deze moeilijke tijd de eindjes aan elkaar moet zien te knopen. Ze krijgt wel ondersteuning van de vader van de drieling. Ook de samenleving is bereid haar te helpen. Echter is het een uitdaging om aan de spullen te komen, omdat ze in een vergelegen gebied woont te Accaribo, in het district Para. Met trots vertelde de moeder haar ervaring met de drieling vanaf haar zwangerschap tot de geboorte. “Het is niet makkelijk om een drieling te dragen. Je moet dagelijks heel goed eten en de nodige vitamines innemen. Het gaat wel goed met ze”, aldus mama Barron.