Minister Ramsaran brengt werkbezoek aan Nickerie

Minister Ramsaran brengt werkbezoek aan Nickerie

08-03-2021

Ramsaran bracht onder andere een bezoek aan het BaZo kantoor en het Stichting Staatsziekenfonds (SZF)  gebouw waar de BaZo/BZV aanvragen worden ingevoerd en verwerkt.

Werkmateriaal waaronder computers en meubilair bracht de bewindsman voor het BaZo kantoor te Nickerie. Hij gaf te kennen dat hiermee de infrastructuur is versterkt. Het invoeren en verwerken van de aanvragen kunnen nu veel sneller geschieden.

Afgelopen week deden er geruchten de ronde dat er geen werkmateriaal aanwezig was voor het verwerken van de aanvragen. Echter kan dit ontkracht worden. Het SZF heeft de afgelopen periode een werkruimte alsmede drie computers beschikbaar gesteld voor de dienst Basiszorg om de ingekomen aanvragen in te voeren en te verwerken, de minister sprak hiervoor een woord van dank uit. Hij gaf verder te kennen dat er niet alleen gekeken is naar werkmateriaal voor de dienst, maar ook naar personeel. BaZo nickerie zal de komende tijd versterkt worden met personeel, zij zullen alvorens aan de slag te gaan een interne training moeten volgen.

De bewindsman benadrukte dat er met man en macht gewerkt zal worden om de achterstanden in te halen”. Het is een ongoing proces en het ministerie zal het volk niet in de steek zal laten.”