21ste  NATIONALE VOORLEES- EN VERTELDAG ALSMEDE WERKBEZOEK AAN MATOEKOE DOOR MINISTER SOZAVO

21ste NATIONALE VOORLEES- EN VERTELDAG ALSMEDE WERKBEZOEK AAN MATOEKOE DOOR MINISTER SOZAVO

04-03-2021

Op deze dag wordt ook herdacht de eenentwingste nationale Voorlees- en Verteldag . In dit kader hebben de ministers van Sozavo en Biza voorgelezen aan de pupillen van Matoekoe. Minister Ramsaran heeft voorgelezen uit het boek ‘Laat mij niet alleen’ van Indra Hu. Hij heeft de pupillen daarbij voorgehouden wat stigmatisatie en discriminatie is en dat zij zich moeten richten op wat zij kunnen in plaats van wat zij minder goed kunnen.

Het ministerie heeft ook de prijsuitreiking voor de Srefidensi tekenwedstrijd hervat. In verband met 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid heeft het ministerie een tekenwedstrijd uitgeschreven onder bewoners van residentiële instellingen die tot de doelgroep van het ministerie behoren. Eind vorig jaar heeft een deel van de winnaars hun prijzen in ontvangts genomen. De prijsuitreiking is kort daarna uitgesteld vanwege de toenemende covid-19 gevallen.

Tijdens het werkbezoek hebben de winnaars van Stichting Matoekoe meteen hun prijzen overhandigd gekregen van de minister van Sozavo. Stichting Matoekoe heeft de eerste en derde prijs gewonnen in de categorie instellingen voor personen met een beperking. De winnaars hebben een geldsbedrag, een medaille en een certificaat gekregen. Daarnaast heeft het ministerie een taart aan de stichting cadeau gedaan met het logo van het ministerie.

Het stichtingsbestuur van Matoekoe heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ieder die hen ondersteunt te bedanken. De ministeries van Bixa, Onderwijs en Cultuur, Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken ondersteunen de stichting met personeel. Daarnaast heeft de stichting particuliere donateurs. Desondanks heeft Matoekoe moeite om het hoofd boven water te houden. Minister Ramsaran heeft aangegeven dat hij de mogelijkheden zal bekijken, waar het ministerie nog zou kunnen inspelen. Dit zodat de stichting draaiende gehouden kan worden.