Minister Ramsaran vraagt leerlingen altijd COVID-19-regels toe te passen

Minister Ramsaran vraagt leerlingen altijd COVID-19-regels toe te passen

01-10-2020

“Het is vandaag een speciale dag, waarbij een nieuw schooljaar gestart is, hoewel Suriname nog te kampen heeft met COVID-19. De nodige informatie en maatregelen over COVID-19, die jullie in de vakantie meegekregen hebben, gaan jullie voor altijd moeten toepassen”, sprak hij de leerlingen toe.

De bewindsman benadrukte dat het zich houden aan de COVID-19 maatregelen niet alleen belangrijk is voor de eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen om hen heen, zoals vrienden, leerkrachten en huisgenoten. Samen met de leerlingen noemde hij enkele COVID-maatregelen, waaronder het in acht nemen van de twee meter afstand, het dragen van een mond- en neuskap alsook wassen en reinigen van de handen met onder andere handsanitizer. “Ik wil niet hebben dat jullie ziek worden, maar heb graag dat jullie later ook hier kunnen staan als leerkracht, inspecteur, minister of zelfs als president. Want zoals er wordt gezegd, jullie zijn de toekomst van Suriname”.

Het personeel, dat ook door minister Ramsaran werd toegesproken, gaf aan dat het afgelopen schooljaar niet makkelijk is geweest, gezien de ontwikkelingen in het land. Dankzij het vertrouwen van de ouders heeft de school toch successen kunnen boeken. De schoolleiding liet weten dat zonder dit vertrouwen de kinderen de school ook niet zouden hebben bezocht. De goede communicatie tussen het personeel en de ouders werd dan ook geroemd. De schoolleiding was de bewindsman bijzonder erkentelijk dat hij de kinderen een hart onder de riem heeft willen steken op de eerste schooldag. Ook de leerlingen waren super enthousiast met de komst van de SoZaVo-minister.

In het kader van de start van het nieuwe schooljaar 2020-2021 heeft minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) haar collega’s gevraagd hun medewerking te verlenen door schoolbezoekjes af te leggen. Daarnaast is hen ook gevraagd de kinderen, leerkrachten en directie toe te spreken en deze een vruchtbaar en succesvol schooljaar toe te wensen.