Minister Misiekaba beseft verantwoordelijkheden en verwachtingen

Minister Misiekaba beseft verantwoordelijkheden en verwachtingen

17-05-2019

De nieuwe minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Andre Misiekaba is gister warm onthaald bij de overname van de portefeuille van het ministerie van SoZaVo. Voor de minister is het een bijzondere dag om dit eervol beroep te mogen aanvaarden. Hij is erg blij, maar beseft tegelijkertijd dat deze functie een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat de verwachtingen heel hoog liggen.

Tijdens zijn speech gaf de minister aan dat hij en zijn team bevoorrecht zijn om op het mooiste ministerie te werken. Het is een heel belangrijke ministerie, waarbij de mens als sociaal wezen centraal staat. Hiermee geeft de minister aan dat het ministerie van de hoogste tot de laagste persoon toegankelijk en uitnodigend moet worden gemaakt. Hij wil dat stukje optillen naar een hoger niveau. “Bij elke balie en elk loket waar ook ter lande moet eenieder kunnen komen en als zij huiswaarts keren moet dat met een tevreden gevoel zijn’, benadrukt de minister.

Het huisvestingsvraagstuk heeft de minister hoog op zijn agenda. “Vanaf het parlement, wist eenieder dat huisvesting mijn ding is. Jij kan jouw leven niet goed organiseren als je geen dak boven het hoofd hebt”, vervolgt de bewindsman. Daarom vindt hij het belangrijk om deze kwestie direct aan te pakken. In overleg met de leiding van het land zal het ministerie ervoor zorg dragen dat verschillende doelgroepen in aanmerking kunnen komen voor een woning.

De minister wenst daarom beoordeelt te worden op twee zaken: ten eerste – het toegankelijk en uitnodigend zijn van het ministerie voor de samenleving; ten tweede – inzoomen op het huisvestingsvraagstuk, waarbij deze gestructureerd wordt aangepakt.